سیر سیاه چیست ؟
شاید این سوال برای شما به وجود آمده باشد که سیر سیاه چیست ؟ و چگونه تولید میشود. یک فرآورده از سیر تازه است که تحت شرایطی (با دما و رطوبت خاص) در طی 60 الی 90 روز تخمیر میشود. پس از طی این دوره سیر حالت ژله ای پیدا میکند، مزه آن شیرین شده و رنگ آن سیاه میشود. همچنین ضمن حفظ خواص سیر به علت داشتن مقدار زیادی ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند پلی فنول، فلاونوئیدها، مشتقات تترا هیدرو β-کاربولین و ترکیبات ارگانوسولفور از جمله S-allyl-cysteine و S-allyl-mercaptocysteine در مقایسه با سیر تازه بسیار مفیدتر و دارای ارزش غذایی بالاتری است. در جهان سیر سیاه به عنوان یکی از مهمترین و با ارزشترین فرآوری های سیر شناخته شده است و در مقایسه با سیر خام ، دارای رنگ معمولی سیاه ، طعم شیرین و بافت جویدنی و بدون بو میباشد.
موارد استفاده سیر سیاه
در گذشته سیر سیاه به عنوان یکی از غذاهای سنتی در کشور های شرق آسیا مانند تایلند، کره جنوبی و ژاپن شناخته میشد. اما امروزه با توجه به خواص و ارزش غذایی بالایی که دارد در بازار جهانی مورد توجه زیادی قرار گرفته و تقاضای آن به شدت رو به بالاست. همچنین میتوان آم را به عنوان یک مکمل غذایی به تنهایی میل کرد و نیز امکان استفاده به عنوان چاشنی غذا و طعم دهنده را دارد. همین امر موجب شده تا رستوران های زیادی در اروپا غذاهایی با طعم سیر سیاه را منوی خود اضافه کنند.
درمان بیماریها با سیر سیاه :
- سیر سیاه آنتی اکسیدان و قدرت هضم قوی دارد. حاوی سولفور لینولئیک اسید پلی فنال است و ۱۸ از۲۰ امینو آسید موردنیاز بدن را تامین میکند. خواص آن ۱۰برابر بیشتراز سیر تازه است. از بروز بیماری های قلبی جلوگیری و فشارخون را کاهش می دهد وخون رارقیق میکند. همچنین حملات قلبی ولختههای خونی و تراکم پلاکت های خونی را کاهش میدهد.
- سیر سیاه ادرار آور است. این نوع سیر چون حاوی پتاسیم است. افرادی که از بیماری های کلیوی و ورم و حفظ آب دربدن رنج میبرند توصیه میشود.
- کلاژن پوست را بالا می برد. افرادی که مشکلات پوستی دارند از قرمزی و خشکی پوست گرفته تا اکنه وپوریازیس مشکلات مفاصلی بایدسیر خام بخورند.
- سولفور موجود در سیر برای ورم مفاصلی و دردهای ماهیچهای مفید است.
- سیستم دفاعی را بهبود می بخشد. اگر خیلی زود بیمار می شوید به دلیل سیستم ایمنی ضعیف بدن است، اما با خوردن سیر سیاه مقابل ویروسها و باکتریها بیاستید.
- با خستگی مبارزه میکند. همچنین برای ورزشکاران و آنهایی که می خواهند مقاومت بدنشان را بالا ببرند توصیه می شود و همچنین با خستگی های مزمن ناشی از کار زیاد یا کمبود خواب مبارزه میکند.
- بهترین آنتی اکسیدان است. بدون شک از پیری زودرس جلوگیری می کند. به زودودن رادیکال های آزادکه موجب بیماری های زیادی می شود کمک میکند.
- بیماری های تنفسی و آسم را درمان میکند و همچنین التهاب گلو حنجره سرماخوردگی و آلرژی را کاهش میدهد.
- خوردن سیر سیاه مثل نسخه طبیعی در کاهش استرس موثراست اعصاب را آرام و بابی خوابی و بدخلقی مبارزه میکند.
- از خواص دیگر آن می توان به کاهش کلسترول، ضد سرطان ومبارزه با یبوست نام برد.
محصولی عالی با خواص درمانی بیشمار
سلام با تشکر از شما من سیرسیاه رو از شما خریداری کردم بسیار عالی بود
سلام خواهش میکنم. انشالا همیشه سلامت باشید.
سیر سیاه خریدم نمیدونم چطور باید استفاده کرد.لطفا راهمایی کنید.
با سلام
سیر سیاه به علت انرژی زا بودن میبایست در صبح و به صورت ناشتا مصرف شود.